LOS først med sertifisering for Trygg strømhandel

Sertifiseringsordningen Trygg strømhandel ble etablert i 2020 – og nå er de første strømleverandørene sertifisert. For LOS var det en selvfølge å gjennomføre sertifiseringen for å bidra til et tryggere og enklere strømmarked for kundene.

image

- Trygg strømhandel skal gi kundene trygghet på at strømleverandøren de velger følger alle spillereglene i markedet. Vi vet at kundene ønsker denne tryggheten – og det har alltid vært viktig for oss å følge spillereglene. Derfor er vi selvsagt glade for å se at måten vi jobber på er innenfor rammene i sertifiseringen Trygg strømhandel, forteller leder for salg og kundeopplevelse i LOS, Rolf Bjarne Eriksen.

LOS er en av landets største strømleverandører og er et heleid datterselskap av Agder Energi. Selskapet er blant de 24 strømleverandørene som er de første som er sertifisert av DNV.

Sertifiseringen er et initiativ fra bransjeorganisasjonene Energi Norge og Distriktsenergi, og administreres av DNV. DNV er et internasjonalt selskap innen kvalitetssikring og risikohåndtering som leverer sertifisering i en rekke bransjer.

Strømleverandører må gjennom en omfattende sertifiseringsprosess for å kunne være en del av Trygg strømhandel. I tillegg må selskapene løpende oppfylle en del krav når det kommer til salg, kundekontakt, informasjon, kompetanse og andre kriterier. For LOS var det en selvfølge å gjennomføre sertifiseringen.

- I et strømmarked som kan oppleves uoversiktlig med mange aktører, ønsker vi denne sertifiseringen velkommen. Vi tror også kundene vil oppleve sertifiseringen som en bekreftelse på at LOS er en seriøs aktør som tar dem på alvor, sier Eriksen.

DNV har utviklet ordningen i samarbeid med bransjen og foretar en uavhengig sertifisering av selskapene etter rammeverket for Trygg strømhandel. Av 34 påmeldte selskaper, ble 24 sertifisert i første omgang – de øvrige har bedt om mer tid eller har ikke bestått kravene så langt.

- Vi ønsker at Trygg strømhandel skal bli et kvalitetsstempel som kundene kan se etter når de velger strømleverandør. Samtidig gir vi leverandørene et verktøy for å kunne gjøre en enda bedre jobb ut mot kundene, sier Knut Kroepelien som er administrerende direktør i Energi Norge.

Sertifiseringen er femårig, og selskapene har en årlig rapporteringsplikt til DNV. Les mer om kravene i Trygg strømhandel her.