Skal lære kidsa å kode - med støtte fra LOS

AgderLAN vil være noe mer enn et samlingssted for gaming-glade barn og unge. Under arrangementet i år vil deltagerne få mulighet til å bli skapere av datateknologi, og ikke bare brukere.

image

- Vi opplever at stadig flere ungdom har lyst til å lære om programmering og koding, men de vet liksom ikke helt hvordan de skal komme i gang, forklarer Edvin Bjornes, styreleder i den frivillige organisasjonen AgderLAN.

Eventet tiltrekker seg årlig opp mot 400 datainteresserte barn og unge til Hisøyhallen i Arendal hvor det hver vinterferie games og chattes dag og natt i tre døgn til endes.

- Gaming er selvsagt hovedaktiviteten under et LAN-party, men i AgderLAN ønsker vi å tilby deltagerne våre enda mer. Under arrangementet til neste år står derfor opplæring i programmering og koding på programmet, og vi håper med dette å kunne vekke interessen for informasjonsteknologi som fag, sier Bjornes

Økonomisk støtte
Styret i AgderLAN har stått på for å finne midler til å gjennomføre prosjektet, så jubelen stod naturlig nok i taket da de mottok 60.000 kroner i støtte fra LOS Fondet. Pengene har gått til innkjøp av laptoper og annet nødvendig utstyr, samt såkalte micro:bit-enheter. En micro:bit er kort fortalt en datamaskin, eller rettere sagt en databrikke i lommeformat som er spesiallaget for undervisning i nettopp programmering.

- Med micro:bit kan man lage masse kult, som alt fra enkle spill og programmer, til roboter og avanserte mekaniske konstruksjoner. Det er kun fantasien som setter grenser, forteller styremedlem Pål Sølvberg.

- Å ha grunnleggende kunnskap om data er vesentlig i dagens samfunn. AgderLAN bidrar til å heve kunnskapsnivået om data blant barn og unge, både gjennom spill, sosialisering og opplæring i koding. Det falt juryen for, sier prosjektleder for LOS Fondet, Nils Tore Augland.

Sosialt
Kodeklubben Arendal med sin ekspertise under AgderLAN 2018, som går av stabelen 21. til 24. februar. I tillegg vil elever fra Elektronikk/Data og Media/Kommunikasjon på Sam Eyde VGS være tilstede og hjelpe til.

- Stikk i strid med hva mange tror, er vårt LAN-party et sosialt arrangement. Her kan ungdommer komme sammen og knytte nye bekjentskaper i et rusfritt miljø hvor det i tillegg til mye gaming også arrangeres utendørs fotball-cup, kreative konkurranser, workshops og cosplay. Sistnevnte handler om å lage sitt eget kostyme basert på enten dataspill eller tegneserier. Dette har bidratt til at stadig flere jenter deltar på AgderLAN, og det gleder vi oss over, sier Bjornes.