Det mye å huske på når du skal flytte. Her er fem gode tips som kan være en sjekkliste ved flytting og som gjør flytteprosessen mest mulig smertefri:

Skal flytte hjemmefra for første gang? Enten du skal studere i en annen by eller rett og slett synes det er på tide å flytte ut fra mor og far, så er det mye du må huske på.
Her er noen viktige ting å huske på:

Hvis du vet hva som påvirker strømforbruket ditt mest, blir det mye enklere å redusere strømregningen. Vanlige husholdningsapparater bruker ikke så mye strøm. Hvis man vil spare et betydelig beløp anbefales det å starte med oppvarming, varmtvann og belysning.

For deg som elbil-eier er det viktig med billig strøm – både hjemme og når du trenger å lade bilen langs veien. LOS Ladestrøm er en spesialtilpasset strømavtale for deg med elbil. Du får billig strøm hjemme og 15 prosent rabatt på alle ladestasjonene til Grønn Kontakt.

Har du god isolasjon i huset og tetningslister rundt gamle vinduer har du allerede gjort noen smarte energiløsninger. Ønsker du ta det et skritt lenger tror vi imidlertid det kan være lurt å se nærmere på sakene under.

Alle vet at jo mindre strøm man bruker, jo mer sparer man. Men hvordan kan du spare flere tusen kroner i året uten å gå ned på komfort eller livskvalitet?

Kjøper du elbil nyter du godt av en rekke fordeler. De viktigste er fritak for engangsavgift og moms, som gjør elbilene konkurransedyktige i forhold til ordinære biler. Halv firmabilbeskatning, lav årsavgift, gratis offentlig parkering og fritak for bompenger er andre fordeler.

Ikke bare blir behovet for energi mindre i morgendagens hus. Passivhusene har allerede fått konkurranse av plusshusene. De produserer mer energi enn de bruker. Og løsningene er enkle.

Jo mindre strøm du bruker, jo mer penger sparer du. Her kommer åtte gode tips som hjelper deg å få det til.

Har du blitt stoppet på kjøpesenteret eller oppringt av ivrige strømselgere? Hvis svaret er ja, er du ikke alene. Konkurransen om strømkundene er stor, og marginene det konkurreres om ørsmå.

Boliger med et årsforbruk på 20.000 kWh og strømavtale med leveringsplikt kan spare rundt 2500 kroner i året ved å velge en avtale med LOS, sier Rolf Bjarne Eriksen, leder for salg og produktutvikling i LOS privat.

56 prosent av de spurte husholdningene i en undersøkelse gjort av TNS Gallup for Enova, oppgir at de planlegger boligoppgradering i løpet av de neste tre årene. Under halvparten av disse planlegger imidlertid å gjennomføre energieffektiviserende tiltak som en del av oppussingen.

Det viktig at det er en god sammenheng mellom trivsel og strømbruk. Spesielt i vårt eget hjem. Det er ikke så mye som skal til for å spare strøm. Det betyr lavere strømregning.

Med enkle og billige tiltak kan du kutte strømutgiftene betydelig.

Fant du ikke det du lette etter?