Skal lære kidsa å kode

AgderLAN vil være noe mer enn et samlingssted for gaming-glade barn og unge. Under arrangementet i år vil deltagerne få mulighet til å bli skapere av datateknologi, og ikke bare brukere.

- Vi opplever at stadig flere ungdom har lyst til å lære om programmering og koding, men de vet liksom ikke helt hvordan de skal komme i gang, forklarer Edvin Bjornes, styreleder i den frivillige organisasjonen AgderLAN.

Eventet tiltrekker seg årlig opp mot 400 datainteresserte barn og unge til Hisøyhallen i Arendal hvor det hver vinterferie games og chattes dag og natt i tre døgn til endes.

- Gaming er selvsagt hovedaktiviteten under et LAN-party, men i AgderLAN ønsker vi å tilby deltagerne våre enda mer. Under arrangementet til neste år står derfor opplæring i programmering og koding på programmet, og vi håper med dette å kunne vekke interessen for informasjonsteknologi som fag, sier Bjornes

Økonomisk støtte
Styret i AgderLAN har stått på for å finne midler til å gjennomføre prosjektet, så jubelen stod naturlig nok i taket da de mottok 60.000 kroner i støtte fra LOS Fondet. Pengene har gått til innkjøp av laptoper og annet nødvendig utstyr, samt såkalte micro:bit-enheter. En micro:bit er kort fortalt en datamaskin, eller rettere sagt en databrikke i lommeformat som er spesiallaget for undervisning i nettopp programmering.

- Med micro:bit kan man lage masse kult, som alt fra enkle spill og programmer, til roboter og avanserte mekaniske konstruksjoner. Det er kun fantasien som setter grenser, forteller styremedlem Pål Sølvberg.

- Å ha grunnleggende kunnskap om data er vesentlig i dagens samfunn. AgderLAN bidrar til å heve kunnskapsnivået om data blant barn og unge, både gjennom spill, sosialisering og opplæring i koding. Det falt juryen for, sier prosjektleder for LOS Fondet, Nils Tore Augland.

Sosialt
Kodeklubben Arendal med sin ekspertise under AgderLAN 2018, som går av stabelen 21. til 24. februar. I tillegg vil elever fra Elektronikk/Data og Media/Kommunikasjon på Sam Eyde VGS være tilstede og hjelpe til.

- Stikk i strid med hva mange tror, er vårt LAN-party et sosialt arrangement. Her kan ungdommer komme sammen og knytte nye bekjentskaper i et rusfritt miljø hvor det i tillegg til mye gaming også arrangeres utendørs fotball-cup, kreative konkurranser, workshops og cosplay. Sistnevnte handler om å lage sitt eget kostyme basert på enten dataspill eller tegneserier. Dette har bidratt til at stadig flere jenter deltar på AgderLAN, og det gleder vi oss over, sier Bjornes.

Fant du ikke det du lette etter?