Slik sparer du strøm på hytta

Vi bruker stadig mer strøm på hytta. Undersøkelser viser at det de siste årene har det vært en dramatisk økning i strømbruk på hytter sammenliknet med boliger. Tenker du over at du bruker mye strøm på hytta?

Hjemme er vi bevisste på hva vi bruker, men på hytta er det ikke alltid slik. Flere bruker også hyttene sine mere enn før, og dette bidrar til økt strømforbruk. Stadig flere og større hytter med en standard som er som hjemme trekker også strømforbruket opp.

Hvordan kan jeg spare strøm?
I liket med hjemme, er det også mulighet for å gjøre tiltak på hytta som reduserer strømforbruket. Det første og viktigste du kan og bør gjøre er å redusere hyttas behov for oppvarming. På eldre hytter kan tiltak som ekstra isolasjon på loft, tetting av lister rundt vinduer, utskifting av gamle vinduer og installering av utstyr for temperaturstyring, være effektive tiltak for å kutte strømkostnadene. Du kan også sjekke våre gode råd for energitiltak på hytta.

Dette påvirker strømforbruket
Hvis du vet hva som påvirker strømforbruket ditt mest, blir det mye enklere å redusere strømregningen. Det gjeler både hjemme i boligen og på hytta. Vanlige husholdningsapparater bruker ikke så mye strøm. Hvis man vil spare et betydelig beløp anbefales det å starte med oppvarming, varmtvann og belysning. Her finner du oversikt over hvor mye strøm de elektriske apparatene bruker.

Hvilke sparetiltak er mest effektive?
Du kan fint spare strøm for flere tusen kroner, nesten uten å merke det. Du trenger bare å legge om noen enkle vaner hjemme. De viktigste handler om hvordan du varmer opp huset og hvor mye varmt vann du bruker. Jo mindre strøm du bruker, jo mer penger sparer du. Her finner du åtte gode tips som hjelper deg å få det til.

Egen hyttestrømavtale
Visste du at LOS har egen strømavtale tilpasset hytter og fritidsboliger? Avtalen har ingen fastbeløp, slik at du slipper faste utgifter i måneder uten strømforbruk. Les mer om LOS Hyttestrøm her.

Fant du ikke det du lette etter?