Hva er egentlig fornybar energi?

Opprinnelsesgarantert strøm reduserer CO2-avtrykket ditt med hele 5 tonn i året om du bor i en vanlig leilighet. Bor du i enebolig er reduksjonen 10 tonn i året.

Fornybar energi er et tillegg du har på din strømavtale, som gir deg et garantibevis på at det produseres like mye fornybar energi som du selv forbruke.

Med OBOS Fornybar strømavtale er denne garantien inkludert.

Garantiene er del av en felles europeisk ordning som skal bidra til økt etterspørsel og utbygging av fornybar energi. 

Fornybar energi er blant annet vannkraft, solenergi og vindkraft. Disse energiformene går aldri tomme, de forurenser ikke og er derfor mye mer miljøvennlig enn ikke-fornybar energi.

Opprinnelsesgarantiene som omsettes i Norge kommer for det meste fra norske vannkraftverk. Garantien er attraktive nedover i Europa, og de norske kraftprodusentene selger en rekke av disse garantiene til miljøbevisste bedrifter og organisasjoner som tar miljøansvar for sitt energiforbruk og som vil redusere sitt CO2-utslipp.

Også norske forbrukere blir stadig mer miljøbevisste og ønsker denne grønne strømmen. Uten opprinnelsesgarantert strøm har strømmen i Norge et CO2-avtrykk på 509 g CO2/KWh. (NVE)

Ikke-fornybar energi defineres som kull, olje, naturgass og uran (atomkraftverk). Når denne energien er brukt opp er det tomt. Bruk av ikke-fornybar energi forurenser miljøet. Bruk av kull, olje og gass fører til økt global oppvarming.

Med OBOS Fornybar er det inkludert opprinnelsesgarantert strøm. På denne måten tar du miljøansvar for strømmen din og reduserer ditt CO2-avtrykk.

Fant du ikke det du lette etter?