Miljøvennlig strøm og solceller

Solteknologien blir stadig bedre. Det gjør at solstrøm er i ferd med å bli den billigste energien, og solceller blir et naturlig valg på takene både til hjem og bedrifter. Det betyr at du nå kan lage din egen miljøvennlige strøm selv. 

- Sørlandet har Norges beste solforhold, og det bør utnyttes. Privatkunder av LOS som ønsker å produsere strøm fra sitt eget solcelleanlegg kan nå få dette gjennom samarbeidet vi har med Otovo, forteller Anders Gaudestad, administrerende direktør hos strømleverandøren LOS. 

Slik går du frem 

Legg inn adressen til boligen din, så slår vi opp din adresse, regner ut hvilken takflate som er mest egnet og hvordan lønnsomheten blir for deg. I løpet av et par sekunder vil du se resultatet av beregningen. Legger du igjen telefonnummeret eller sender oss en e-post, vil vi kontakte deg for et tilbud. Det endelige tilbudet vil ikke være så veldig forskjellig fra den første beregningen, men vi må ta hensyn til faktorer som skygger og takets helning. Når alt ser greit ut, velger du et egnet tidspunkt for montering. Det går fort, for dette er ikke teknisk krevende. Vips, så har du hjemmelaget strøm. 

Dette får du i avtalen 

Fra nyttår kan alle kunder som produserer egen strøm få betalt for det de ikke selv bruker. Med LOS Solstrøm vil LOS kjøpe overskuddsstrømmen din og selge den tilbake til nettet. Tilknytning til distribusjonsnett, måling og levering av overskuddskraft skal være i overensstemmelse med netteiers krav. Overskudd av kraft leveres LOS, og avregnes etter fastsatt kraftpris. Ønsker du å få solceller på taket kan du velge mellom en avtale uten investeringskostnad, eller direkte kjøp av anlegget. 

Slik installeres solcellene

Otovo er en av de fremste tilbyderne av solceller på det norske markedet, og jobber for at det skal være trygt og enkelt for deg å få solcellepaneler på taket. Monteringen tar vanligvis 1-3 dager, avhengig blant annet av hvor stort taket er. Otovo sørger også for at elektrikeren kobler til panelene til sikringsskapet – det er inkludert i prisen du får. 

Om du ikke allerede har fått en ny strømmåler ennå, får du snart det fra Agder Energi Nett, og den vil registrere strømmen du sender ut på nettet. 

Taket er en naturressurs 

– Denne landsdelen er som skapt for solceller, og her kan mange hus få dekket ganske store deler av sitt eget forbruk ved hjelp av solcellepaneler på taket. Taket er rett og slett en naturressurs. Solcellene lager strøm som man ellers ville kjøpt fra nettet, sier Andreas Thorsheim, administrerende direktør i Otovo. Han gleder seg over samarbeidet med LOS, og ser frem til at stadig flere solcellepaneler kommer på plass på hustakene på Sørlandet. 

Fant du ikke det du lette etter?