Sjekkliste for solcellekjøpere

Det har aldri vært lettere å kjøpe solceller. Samtidig har det aldri vært flere tilbydere. Her er tipsene du bør ha med deg når du skal kjøpe solceller:

Sol-sjekk
Når du skal ha solceller på taket så skal du lage energi av solstråler som treffer huset ditt. Det første du må gjøre er å sjekke om huset ditt er egnet. Du vet jo sikkert litt om dette selv - jo mer solfylt jo bedre - og kan bruke karttjenester som www.solkart.no, www.otovo.no og kommunale solkart i kommunen din.

Tak-sjekk
Det neste du skal tenke på er om taket ditt er klart. Solceller kan monteres på de aller fleste taktyper, unntatt torv og skifer. Det funker på flate tak og på skrå tak. Det som derimot er uegnet er veldig gamle tak - da vil du kanskje bytte tak først, og så få montert solcellene etterpå.

Leverandør-sjekk
Et solcelleanlegg koster som oftest 50-150.000 kroner, avhengig av størrelse på anlegget og hvor komplisert ditt tak er å montere på. Som med alle kjøp med litt store beløp er det lurt å sjekke priser fra flere. Du kan velge mellom selskap som også er strømselskaper, rendyrkede solcellemontører eller elektrikere. Priser fra de store og proffe tilbyderne finner du på nett hos Solenergiforeningen.

LOS Solstrøm - spesialtilpasset strømavtale for deg som produserer strøm.

Fant du ikke det du lette etter?