Solceller er bra for miljøet og lommeboka

Et nytt romslig hus, to elbiler som trengte lading, og mindre bekymring for strømprisene var årsak til at Trond Fredriksen valgte solcelleanlegg på taket av huset i Mandal.

Etter tidenes mest solrike og varme mai måned, er Trond svært fornøyd med investeringen i familiens nye solcelleanlegg.

Naturlig valg
− Det er en god følelse å se at vi lader elbilene med en ressurs som ellers ville gått til spille, sier Trond fornøyd. Det romslige nye huset krever en del energi, og familien Fredriksen har derfor valgt løsninger som er ressursbesparende, og solcellepaneler på taket var en naturlig del av de valg som ble tatt.

− Da jeg så at strømleverandøren min LOS kunne tilby solcelleanlegg i samarbeid med Otovo, var valget enkelt og greit. Jeg bestilte på nett, og fikk kontakt med en selger som satt opp et regnestykke og en plan. Det var god oppfølging under hele prosessen, fra bestilling til solcelleanlegget var på plass på tak, forteller Trond.

Sol er fremtiden
Trond er ikke i tvil om at solcelleanlegg er noe for fremtiden, og føler pengene renner inn i lommeboka når sola steiker ute.

− Det er flott å vite at vi kan produsere en viss del av energien vi bruker selv. Solcelleanlegg er en lønnsom investering, og strømmen jeg ikke bruker selv kan jeg selge tilbake til LOS gjennom en egen solstrøm-avtale, forteller Trond. I fremtiden ønsker han helst å kunne lagre strømmen produsert på solrike dager til eget bruk.

− Ønsker meg på sikt en Tesla Wall Box hvor jeg kan lagre strøm som jeg produserer om dagen til bruk om kvelden og natta. Frem til denne er på plass er det kjekt å levere overskudds strøm til LOS. Penger spart, er penger tjent, smiler Trond.

Anbefaler solceller
Jeg synes alle burde vurdere å få seg solceller på taket der det er mulig. Sola er jo en evigvarende energi kilde, og solceller er bra både for miljøet og lommeboka. Og så blir det jo litt tøft og moderne look på taket også, smiler Trond, som gleder seg til å utnytte energien fra sola i mange år fremover.

Fant du ikke det du lette etter?