Lad raskt og sikkert hjemme med Easee

Markedet kryr av hjemmeladere for elbil, og vi har vært opptatt av å finne den beste løsningen for våre kunder. Vi har valgt Easee, en norskprodusert laderobot som innehar alle de kvalitetene vi ønsker oss og som gir en kraftfull ladning opp til 22kW.

Viktig informasjon angående Easee hjemmelader

Det har den siste tiden pågått en tilsynssak mot to Easee elbilladere i Sverige. Nylig fattet Svenske Elsäkerhetsverket vedtak om å stanse salget av laderne. Easee har varslet at de kommer til å anke saken.

 

Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (NKOM) er ansvarlig for å føre tilsyn med hjemmeladere i Norge. De finner ikke umiddelbart grunnlag for å stanse salget i Norge, men skriver at dette kan endre seg etter at de har gjort ytterligere undersøkelser.

 

Nkom skriver også følgende på sine nettsider:

«Vi er ikke kjent med tilfeller som tilsier at laderen utgjør en fare ved bruk, og vi har ikke grunnlag for å fraråde folk å bruke laderne.»

Les spørsmål og svar fra NKOM på deres nettsider.

 

Da tilsynssaken ble kjent valgte LOS å stoppe salget av Easee hjemmelader, i påvente av mer informasjon. LOS følger nå saken tett og vil opprettholde salgsstopp frem til saken er endelig konkludert.

 

Vi beklager ulempen dette måtte medføre og lover å komme tilbake når vi har mer informasjon.

 • Trygg hjemmelading med Easee - en kraftfull og fremtidsrettet elbillader

 • Passer alle typer elbiler

 • 4G-abonnement inkludert

 • Nedbetal rentefritt over strømregningen

 • Vi har ladere på lager

Les avtalevilkårene her 

Angrerett

Ved korrekt utfylt skjema anses opplysningene i angrerettloven § 8 første ledd bokstav h, i og j, jf. annet ledd, gitt.

 

Du har rett til å gå fra denne avtalen innen 14 dager uten å oppgi noen grunn for dette.

Angrefristen utløper 14 dager etter inngåelsen av avtalen.

 

For å kunne bruke angreretten må du underrette oss: LOS AS, Postboks 603 Lundsiden,4606 Kristiansand S, telefon 38 60 85 00, epostadresse: angrefrist@los.no på en tydelig måte om din beslutning om å gå fra avtalen (f.eks. i et brev sendt med post eller e-post). 

 

Du kan benytte deg av dette angreskjemaet, men det er ikke obligatorisk. For å overholde angrefristen er det tilstrekkelig at du sender meldingen om at du vil bruke angreretten før angrefristen utløper. 

 

Virkningene av at angreretten brukes

Dersom du har anmodet om at utførelsen av tjenestene (derunder levering av vann/gass/ elektrisitet/fjernvarme) skal påbegynnes før angrefristen utløper, skal du betale oss et beløp som står i forhold til det som er utført eller levert fram til du underrettet oss om at du ønsket å gå fra avtalen, sammenlignet med full oppfyllelse av avtalen.

Smart og sikker hjemmelader

Markedet kryr av hjemmeladere for elbil, og vi har vært opptatt av å finne den beste løsningen for våre kunder. Vi har valgt Easee, en norskprodusert laderobot som innehar alle de kvalitetene vi ønsker oss og som gir en kraftfull ladning opp til 22kW.

 

Med OneCo som samarbeidspartner kan vi nå tilby Easee hjemmelader levert hjem til deg, ferdig montert. Og betalingen? Du kan enkelt nedbetale hjemmeladeren over strømregningen din måned for måned - uten renter eller gebyrer. Du kan også betale beløpet i sin helhet dersom du ønsker det. 

Slik fungerer bestillingsprosessen

 1. Bestill en Easee hjemmelader

 2. OneCo kontakter deg for installasjonsdetaljer og avtaler tidspunkt for montering

 3. Din hjemmelader installeres og er klar til bruk

 4. Betaling skjer automatisk via strømregningen din

Nå kan du prøve LOS smartlading!

Med LOS smartlading vil LOS-appen sørge for fulladet bil til ønsket avreisetid og lading vil kun skje i de rimeligste timene i døgnet. Det er bra både for miljøet og for lommeboka.

Ofte stilte spørsmål

Det finnes flere gode grunner til å lade elbilen din med en moderne hjemmelader, og for mange er det sikkerhet som troner øverst. Selv om strømnettet i Norge er både effektivt og stabilt, anbefaler DBS (Direktoratet for beredskap og samfunnssikkerhet) elbileiere å skaffe seg en ladeboks av god kvalitet. Vanlige stikkontakter er ikke beregnet for den høye belastningen som lading av elbil medfører. Svakheter i ditt elektriske anlegg, eller i kabel fra stikkontakt til sikringsskap, kan føre til brann i veggene. Man skal alltid ha respekt for strøm, men det er et faktum at det ikke er registrert noen tilfeller av brann, eller branntiløp, ved bruk av en slik hjemmelader av type 2-kontakt.

Med Easee kan du lade trygt. Boksen er utviklet i henhold til nyeste regler og standarder, og har innebygd elektronisk jordfeilvern. Dessuten er laderoboten utstyrt med temperatursensorer som hindrer varmgang.

Effektivitet og ladefart er også noe mange kjøpere av hjemmelader er ute etter. Raskest mulig lading hjemme gir større fleksibilitet, reduserer behovet for lading langs vei, og gjør generelt behovet for planleggingen av kjøring mindre. Med flere sjåfører i huset, eller mye kjøring til og fra jobb og aktiviteter, er det mange som setter pris på og raskt kunne fylle bilen med energi.

Med Easee kan du lade opptil 10 ganger raskere enn ved lading via stikkontakt. Hvorvidt du kan utnytte hele eller deler av effekten i ladeboksen, avhenger blant annet av hvilken bil du har. Den lader alltid så hurtig som mulig med den tilgjengelige kapasiteten og gir deg garantert høyest mulig ladeeffekt.

Det skal være enkelt
Ikke alle hjemmeladere er det vi kaller "smarte", men med Easee får du en lader som er lynende intelligent. Den tilpasser seg alle elbiler, strømstyrker og strømnett. Laderoboten vil automatisk detektere om bilen støtter 3-fas eller ikke. Du trenger ikke å tenke på tekniske spesifikasjoner da ladestasjonen alltid tilpasser seg bilens behov.

Når du har bestemt deg for hvilken farge du vil ha på laderen din og gjennomført bestillingen vil du motta en ordrebekreftelse fra oss på mail med oversikt over dine bestillingsdetaljer. Dersom du ikke allerede er kunde hos LOS ordner vi dette enkelt for deg.

Du vil bli kontaktet av vår samarbeidspartner for installasjon som trenger noen opplysninger fra deg angående forholdene på installasjonsadressen din. Dette vil eksempelvis være din hovedsikring, avstander fra sikringsskap til stedet du vil ha installert laderen, og at du sender over et oversiktsbilde i sikringsskapet ditt. Installatøren loser deg gjennom dette steget slik at du lett finner frem til nødvendig informasjon, og for at de er godt forberedt når de kommer hjem til deg.

Dersom du har behov eller ønsker i tillegg til standard installasjon, kan du avtale dette direkte med installatøren. Du vil da motta faktura for dette direkte fra dem.

Når installatøren kommer hjem til deg på tidspunktet dere har avtalt er det viktig at du er til stede og gir installatøren fri tilgang til installasjonsstedet. Ved ferdig installasjon er du ladeklar!

Du kan enkelt nedbetale laderen over din strømfaktura i 36 måneder. Det påløper ingen renter eller gebyrer. Første nedbetaling kommer på første strømfaktura etter at laderen er ferdig installert.

Du kan også velge å betale hele beløpet på en gang. Totalbeløpet kommer da på første strømfaktura etter at laderen din er ferdig installert.

Psst! Dersom du har avtalegiro på strømregningen din er det lurt å sjekke maksbeløpet. Det gjør du i din nettbank.

Dersom du avslutter strømavtalen hos LOS før nedbetalingen av hjemmeladeren er ferdig, vil du motta sluttregning på resterende skyldig beløp. 

 

Easee hjemmelader kan gi deg ladeeffekt opptil 22kW og passer med dette også for fremtidens elbiler. Jo høyere effekt (kW), desto raskere lader du opp elbilen din. 


Hvorvidt du kan få full utnyttelse per i dag er avhengig av ombordladeren i elbilen din, strømnettet du er tilknyttet og kapasiteten på el-anlegget ditt. 

 

Vi har laget en tabell som viser de ulike anleggstypene og hvilken effekt disse kan gi: 

 

Informasjonen om strømnettet ditt finner du i sikringsskapet ditt. Det mest vanlige i Norge er 230V IT/TT-nett. I nyere boliger kan det være 400V TV-nett. Easee sin hjemmelader passer for alle installasjonsnett i Norge (TN, IT eller TT) og utnytter maks kapasitet der dette er tilgjengelig, ev. maks kapasitet etter tilbakemelding av nettselskap. (Gjelder de tilfeller hvor vi må begrense ladekapasitet) 

Så bra! Det kan du enkelt bli ved å klikke på Bestill-knappen under og huke av i boksen som omhandler kundeforhold i første steg i bestillingsløpet. Da velger du å bli kunde hos oss, og så ordner vi alt det praktiske for deg. Du får vår mest populære strømavtale, LOS spotpris.

Inkludert i prisen er din valgte Easee hjemmelader med opptil 22 kW kapasitet, og standard installasjon av denne hjemme hos deg. Laderen leveres med type 2 uttak for ladekabel.
Dersom du ikke allerede har ladekabel kan du kjøpe den som passer din elbil fra vår installatør.

En standard installasjon inneholder følgende:

 • Elektrikerarbeid til montering av lader, ny kurs og kabelinstallasjon
 • Inntil 50 km kjøring t/r fra kontoret til vår installatør til din installasjonsadresse
 • Inntil 15 meter kabling fra sikringsskap til ladepunkt
 • Boring gjennom vegg opp til 20 cm i tykkelse
 • Montering, testing og klargjøring av laderen
 • Søknad til lokal netteier for ønsket installasjon
 • Dokumentasjon på Boligmappa.no

  Det er noen forutsetninger for standard installasjon som det er fint at du setter deg inn i slik at du får en bedre forståelse av din situasjon. Les mer om dette i vilkårene.

Easee er en ny og smart ladeboks, designet og produsert i Norge.

Easee er liten, lett og smart, og gir en kraftfull ladning opp til 22kW. Den kan lade på både 1 – og 3-fase og har type 2 standard ladekontakt.

 

Er du opptatt av design og funksjoner? Da er denne perfekt for deg. Ladeboksen får man i 5 ulike farger; sort, hvit, grå, mørk blå og rød. Da kan du velge om du vil at den skal matche huset eller bilen.

Produktspesifikasjoner

 • Velg mellom 5 ulike farger

 • Passer for alle typer elbiler

 • Ladeffekt 1,4 – 22 kW

 • Ladekontakt Type 2

 • Innebygd energimåler

 • Innebygd type B-bryter

 • Tilkobling med Wifi 2,4 GHz b/g/n

 • Integrert 4G i hver boks (e-sim)

 • 5 års garanti

 • Utviklet og produsert i Norge

 • Ladekabel kan bestilles som tilleggsutstyr hos vår montør.

 • For å lære mer om laderoboten, gå til easee.no

Har du flere spørsmål?