Vinnere i desember 2018

Juryen har gjennomgått nye innkomne søknader, og følgende har fått støtte i desember:

60.000 kroner: Tour of Norway for Kids

Tour des Fjords og Tour of Norway har slått seg sammen og dannet seksdagersrittet Tour of Norway. I 2019 skal rittet arrangeres fra 28. mai til 2. juni, og vil ha start og mål i flere byer på Sørlandet. I likhet med tidligere år arrangeres det barneritt på hvert start- og målsted. Barnerittene skal være inkluderende og gøyale ritt for barn mellom 2 og 12 år, og det er gratis å delta. Målet med barnerittene er å spre sykle- og aktivitetsglede, samt bidra til at barna føler mestring, får god erfaring og gode holdninger knyttet til det å sykle.

40.000 kroner: Flekkefjord Kajakklubb

Klubben feirer 50 år i 2018, og fremstår som en aktiv og sprek 50 åring som nå trenger fornyelse av klubbens K2 / K4 konkurransekajakker. Klubben er inne i ett generasjonsskifte, etter klubbens store profil Eirik Verås Larsen, men har nå i de siste årene fått mange nye unge aktive utøvere på treningene, der mange også deltar i Norges Cupen på ett høyt nivå. Nå i jubileumssesongen fikk FKK 6 spreke ungdommer inn på ungdomslandslaget. Klubben har nå over 300 medlemmer.

20.000 kroner: Vennesla speidergruppe

Speidergruppa eier og driver Paulen gård like ved Setesdalsbanen og Steinsfoss Tømmerrenne. Her vedlikeholder speiderne hele området, samt hinderløype, gapahuker og toaletter gratis for allmenheten. Sommeren 2019 skal det arrangeres kretsleir på Paulen for rundt 500 speidere i ei uke. Området rundt Paulen er nå Venneslas mest besøkte friluftsområde. Gjennom året er det anslagsvis 50000 som besøker området av turgåere og skoleklasser. Speidergruppa får støtte fra LOS Fondet til bygging av lager for speiderutstyr, kanoer på Paulen gård. 

10.000 kroner: Magnus Sørbø

Magnus er en ung allsidig syklist på 16 år fra Gjerstad. Han har konkurrert både i terreng, sykkelkross og landevei, men bestemte seg i 2017 for kun å satse på landeveissykkel.  I 2018 har han hatt en veldig bra sesong, og vunnet mange ritt i Norge i 16-årsklassen. I høst startet han på Norges Toppidrettsgymnas i Bærum, avdeling sykkel. Magnus får støtte fra LOS Fondet til innkjøp av sykkelutstyr som må være på plass før han starter som junior.

10.000 kroner: Marnardal ungdomslag

Kjelleren er et prosjekt som er satt i gang på initiativ fra en gruppe ungdommer i Marnardal kommune. Prosjektet går ut på å gi barn og unge et lokale de kan utfolde seg i, og ungdommen er med og bidrar på dugnader og arbeid som skal til for å få prosjektet på plass. Lokalet skal brukes til barneklubb og ungdomsklubb. Ungdomslaget får støtte fra LOS Fondet til å pusse opp lokalene slik at det kan benyttes til ønskelige formål.

10.000: Lillesand husflidlag

Barnegruppa i Lillesand husflidslag opplever stor interesse for sitt tilbud, som omfatter aktiviteter for barn og ungdom i alder fra tre år og oppover. Annenhver uke møtes rundt 70 unger fordelt på to grupper. Aktivitetene består av gammelt håndverk som spikking, sying, strikking og vev. Alt blir drevet på dugnad og frivillig arbeid, og husflidslaget får støtte fra LOS Fondet til innkjøp av mer utstyr.

Fant du ikke det du lette etter?